Doron Kuipers nu ook met medaille bij 1.40m Gold proef in Oliva

Doron Kuipers nu ook met medaille bij 1.40m Gold proef in Oliva

Doron Kuipers is in bloedvorm vandaag in Oliva. Na zilver tijdens de Silver 1.40m, sprong hij nu ook op het podium van de 1.40m Gold rubriek! Samen met de Zangersheide hengst I Am Codex (Codex One) behaalde hij er een sterke bronzen medaille.

De man die met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstak was de Luxemburgse krachtpatser Victor Bettendorf. Bettendorf stuurde de 14-jarige Stroudwood Eldorado in 64.43 seconden naar een verbluffende overwinning. Ruim vier seconden trager volgde de Brit Graham Babes in het zadel van zijn vosmerrie Caught Red-Handed PS (Converter) als tweede. Voor ons land sloot Doron Kuipers het podium af, door met de 9-jarige schimmelhengst I Am Codex (Codex One) af te klokken op 70.31 seconden.

Een foutloze omloop en een verschil van één seconde op het brons leverde de Belg Bart Clarys in het zadel van Oscar Van Spieveld (Castelino Vd Helle) een vierde plek op. Voor eigen publiek vervolledigde Carla Mateu Rapinat op de BWP merrie Kontessa Ten Braem (Cornet Obolensky) in 71.90 seconden de top vijf.

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.40m hier.