Daniel Deusser pakt de zege in 5* Praag

Daniel Deusser pakt de zege in 5* Praag

De hoogste individuele rubriek van de dag in Praag ging over 1.50m hoge hindernissen. Daniel Deusser kon er de kortste chrono aan overhouden en ging met de zege aan de haal. 

De vijfsterren competitie in Praag leverde een top vijf-notering op voor Niels Bruynseels in het zadel van Matador (v. Emerald). Het Belgische duo sprong foutloos in een tijd van 57,30. Philipp Weishaupt kon dat in 56,39 en werd vierde met Zineday (v. Zinedine). 

Het podium had Hans-Dieter Dreher op drie nadat hij Elysium (v. Zirocco Blue VDL) foutloos hield in 56,32. Denis Lynch deed het nog een drie honderdsten sneller en pakte zo het zilver met Cornets Iberio (v. Cornet Obolensky). Maar het hoogste schavot werd ingenomen door Daniel Deusser. De Duitser sprong een verbazend snelle ronde met de BWP'er Narcos vd Smidshoeve (v. Toulon) en stopte de klok op 55,84. 

Eén springfout hield Harrie Smolders van een klassering en liet hem op zeventien strandden in het zadel van Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Maikel van der Vleuten had dubbel zoveel pech en kreeg acht strafpunten achter zijn resultaat met Kamara van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike) en werd 27ste. 

Alle resultaten

Foto: Tomas Holcbecher for Equnews