Willem Greve: "Zypria heeft veel moeten doen afgelopen zomer..."

Willem Greve: "Zypria heeft veel moeten doen afgelopen zomer..."

Dankzij een dubbele nulronde heeft Willem Greve op zaterdag een bonus van 50.000 euro binnen gehaald in Barcelona. “Dat is super om die bonus te winnen. Zypria is ook super in vorm. De ABN zal ook weer blij zijn”, lacht Greve.

 “Zypria S heeft veel moeten doen afgelopen zomer. In Aken had ze een dipje en was de sprongkracht er een beetje uit. Ik heb haar daarna op concours veel meer met rust gelaten. Ze is nu veel losser en changeert in galop ook makkelijker. Ze is heel voorzichtig en heeft veel vermogen. Voor mezelf is het ook goed geweest dat ik Aken en Calgary met haar heb gereden.”

Is het voor Greve nu makkelijker om met de druk om te gaan?

“Een paar jaar geleden met Carambole moest ik mezelf echt ten opzichte de andere jongens van het team bewijzen. Zypria komt als een underdog naar boven en dat is toch een andere uitgangspositie, waardoor het de laatste tijd beter loopt. Die bonus is natuurlijk lekker. Het was best klote dat we ons niet plaatsen voor zondag en de barrage met Spanje misten. Ik ben super tevreden zoals ze hier gesprongen heeft en we het seizoen voor onszelf afgesloten hebben.”

bron: KNHS