Willem Greve: "Ik ben heel trots op Highway!"

Willem Greve: "Ik ben heel trots op Highway!"

Willem Greve heeft het FEI Europees Kampioenschap voor springruiters met een knappe opmars afgesloten. In Milaan eindigde Greve met de hengst Highway TN uiteindelijk op de tiende plaats. “Ik ben heel trots op mijn paard, dat hij zo voor mij gestreden heeft”, vertelt Greve na afloop van het kampioenschap, dat gewonnen werd door de Zwitser Steve Guerdat.

Als eerste starter in de allesbeslissende ronde spring Highway TN nog gretig in het rond. Hij trotseerde de eerste zeven hindernissen dan ook met speels gemak. Op laatste lijn bij hindernis acht, een oxer, ging de voorste balk eraf en eindigde Greve en Highway TN op de nette tiende plaats.


“Het was enorm zwaar alle dagen, vooral de laatste van de landenwedstrijd en de twee rondes van vandaag waren zware omlopen. Ik ben echt heel, heel trots op mijn paard”, vertelt Greve na afloop. “Dit was zijn eerste grote kampioenschap. De manier waarop hij alle dagen gesprongen heeft was geweldig, hij werd eigenlijk elke dag beter. Dat belooft veel goeds”, aldus de trotse ruiter die blij was dat hij bij de beste 12 ruiters zat. “Zo kon mijn paard mooi deze extra ervaring opdoen. Ik heb zelf zeker wat steekjes laten vallen en dan loop je zo’n kampioenschap eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan. Er zijn nog wel wat dingetjes waar we aan moeten werken, want een foutje wordt in zo’n kampioenschap afgestraft. De beste ruiter heeft gewonnen en we hebben mooie sport gezien. Ik moet nog scherper gaan rijden en geen rijfouten maken. Highway doet er alles aan om de balken te laten liggen, dat belooft nog veel goeds voor de toekomst”, aldus Greve.

bron: KNHS