Wesley Mulder: "Eerst de paarden, daarna mag ik lekker ontbijten..."

Wesley Mulder: "Eerst de paarden, daarna mag ik lekker ontbijten..."

Deze week schrijft Wesley Mulder een leuke blog voor Equnews. De in Saasveld gevestigde ruiter geeft een blik achter de schermen nu de coronamaatregelen stilletjes versoepelen. "Vanuit Equnews hebben ze mij benaderd om deze week een blog te schrijven over wat wij doen op stal deze dagen." start de ruiter.

Vanmorgen om 07.00 ben ik begonnen met voeren, dit doe ik eigenlijk altijd graag zelf. Na dat alle paarden een plak hooi hebben gehad, doe ik de ronde met krachtvoer. Ik voer 3 verschillende soorten voer. Cavalor Perfomix voor de paarden die hard moeten werken en extra energie kunnen gebruiken, Cavalor Pianissimo voor de ‘hetere’ paarden, en Cavalor Action pellet voor de paarden die wat meer body kunnen gebruiken.
Na het voeren maak ik voor mezelf een ontbijt klaar, ik gebruik die tijd dan ook om de planning op onze digitale stalplanner te maken.

Om 08.30 drinken we gezamenlijk een kop koffie om vervolgens te beginnen met het werk op stal.
Alle Paarden komen gemiddeld 3 x per dag eruit bij ons. Alle paarden komen ook bij goed weer in de paddocks en weides. Vanmorgen heb ik thuis 4 paarden gereden, en Puck die bij ons verantwoordelijk is voor de jonge paarden heeft er ook 4 gereden . Ik heb haar nog even geholpen met Airforce WM een 3 jarige zelf gefokte hengst van A golden boy hero z x warrant. Hij is dit voorjaar goedgekeurd bij het NRPS en we bereiden hem in alle rust voor op het verrichtings onderzoek.

Rond het middag uur kwamen ze van Horse control onze nieuwe Vitafloor brengen. Ik gebruik de vitafloor nu een goed jaar en ben erg tevreden met de resultaten, en de paarden vinden het heerlijk.

Tekst gaat verder onder foto's


Tussen de middag krijgen de paarden hun lunch! Een lekkere slobber. Dit doen we tussen de middag zodat als we na de lunch weer gaan rijden ze geen ‘zware’ schep brok in de maag hebben zitten.

In de middag zijn we afgereisd naar Velp waar ik een training had met mijn trainer Angelie Tap. We hebben de paarden getraind voor het Concours wat later deze week gepland staat! Ik train nu een aantal maanden samen met Angelie. En nadat ik sportief gezien toch wel een dipje beleefde na een aantal gebeurtenissen, heeft ze mij enorm geholpen om weer op t positieve spoor te komen!
Ik heb Holland WM een 8 jarige balou du rouet x celano , My lady Carthago WM een 8 jarige merrie van my lord carthago x montender en de 6 jarige merrie Jump for joy VDP van Ukato x Tangelo vd zuuthoeve meegenomen. We hebben lekker gewerkt met de paarden, en ze gingen allemaal lekker ontspannen maar toch scherp door het parcours heen. Een goed gevoel om van de week mee op concours te gaan.

Tekst gaat verder onder foto


Thuis aangekomen hebben we de spullen uitgepakt, paarden naverzorgd en de paarden die mee zijn geweest naar training nog even op de Vitafloor trilplaat gehad dit zorg namelijk onder andere voor een goede doorbloeding waardoor stijfheid voorkomen word na een zware training.

Ik ga de baan nog even slepen en sproeien zodat die er weer puik bij ligt voor morgen en hou er dan ook mee op.

Morgen staan er weer wat leuke dingen op het programma ! Onder andere komt dan Ricardo van Equusir met de ‘best box’ voorbij, een bio energie therapie box waar ik sinds kort gebruik van maak voor mijn paarden.
Maar daar over morgen meer !
Tot morgen!