Vincent Voorn: "Nederland heeft heel veel talent bij de jeugd klaar staan..."

Vincent Voorn: "Nederland heeft heel veel talent bij de jeugd klaar staan..."

Op het NHC in Ermelo kwamen maandag 29 augustus bijna 150 jonge ruiters aan start tijdens de KNHS Talentendag. De deelnemers werden deze dag beoordeeld en begeleid door een indrukwekkende groep toptrainers en de bondscoaches van TeamNL uit de verschillende disciplines. Zo waren onder andere WK bronzen medaillewinnares Dinja van Liere en Olympiërs Hans Peter Minderhoud, Merel Blom, Adelinde Cornelissen en Elaine Pen aanwezig als trainer. Natuurlijk was ook Anky van Grunsven als ambassadrice van het KNHS Talentenplan als trainer present.

Vincent Voorn, bondscoach van de Young Riders, was dit jaar voor het eerst aanwezig bij de KNHS Talentendag en hij beoordeelde samen met bondscoach van de Pony’s, Children en Junioren Edwin Hoogenraat, de springcombinaties in de ring. “Ik denk dat een dag als vandaag erg goed is. Ik ben wel van mening dat de selectiecriteria voor deze dag wellicht wat hoger zouden mogen, zodat de ruiters die hier rijden al meer ervaring hebben in de ring." "

Wanneer er vijf of zes trainers en coaches naar je staan te kijken dan is de druk natuurlijk wel aanwezig en je wil dat de jeugd een positief gevoel aan de dag overhoudt. Ze moeten niet onzeker worden in hun rijden en dat kan alleen als ze er echt aan toe zijn om hier deel te nemen. Gelukkig hebben we zeker getalenteerde combinaties voorbij zien komen vandaag. Deze combinaties hebben we kunnen selecteren voor de beloftetrainingen en daar zit zeker muziek in voor de toekomst. Ook al is de spoeling wat dun momenteel, het is mooi om te zien dat een aantal ruiters er met kop en schouder bovenuit steekt.”

bron: KNHS.nl