Teddy van de Rijt: "2022 had niet beter kunnen beginnen... "

Teddy van de Rijt: "2022 had niet beter kunnen beginnen... "

Gisteren overtuigde Teddy van de Rijt tijdens de nationale 1.45m Grote Prijs bij de Peelbergen. We spraken met de gelukkige amazone na afloop. "Een Grand Prix winnen is altijd een fijn gevoel, dat zal niemand tegenspreken," klinkt het volmondig.

"Een 145 GP winnen is een super gevoel. Het is in deze tijd moeilijk om in wedstrijden mee te kunnen doen met zo’n sterk deelnemersveld. En om het dan te winnen in natuurlijk super leuk. Deze winst is een sterk begin van 2022." lacht de amazone.

"Ik weet hoe snel mijn paard is en ik moest redelijk achteraan starten in de barrage wat in zo’n deelnemersveld gunstig is. We hadden een plan gemaakt hoe we met Gino snel konden zijn zonder al te veel risico te nemen. Daar moest ik me aan zien te houden en dat heeft goed uitgewerkt. "

De Planning

"We gaan ons voorbereiden op het outdoorseizoen en willen deze vorm door ontwikkelen in nog hogere proeven. Hopelijk krijgen we dit jaar die kans ondanks corona om deel te nemen aan mooie wedstrijden! Het is moeilijk om deel te kunnen nemen aan de grotere wedstrijden omdat de startplaatsen maar beperkt zijn. Maar met een paard als Gino is het wel mogelijk om je te onderscheiden. Dus we gaan er dit jaar proberen alles uit te halen."

Over Gino

"Gino is altijd erg aanwezig op stal en laat dus ook altijd van zich horen. Het is de motor van het team die zorgt dat je in een bepaalde flow terecht komt. We geloven erin dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Een paard met zoveel power heeft nog veel meer overwinningen in zijn macht! Daar ben ik van overtuigd."