Sanne Thijssen: "Thuis spring ik Con Quidam niet echt..."

Sanne Thijssen: "Thuis spring ik Con Quidam niet echt..."

Op zaterdag schreef Sanne Thijssen opnieuw geschiedenis en liet haar droom in vervulling gaan tijdens de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Madrid. "Dit gevoel kan je niet in woorden beschrijven," vertelt een emotionele Thijssen na afloop. 

"Het is al heel lang mijn droom een LGCT Grand Prix te winnen. Ik zag de opportuniteit deze keer en nam deze met beide handen aan." gaat de amazone verder. "Het is een schitterend gevoel en een enorme ervaring om hier in Madrid te mogen rijden. Echt een super aangename wedstrijd. De atmosfeer heeft hier iets motiverend."

Een plaats in de Super Grand Prix

"Om in het lijstje van topruiters te staan die een LGCT Grote Prijs op naam schreven is echt fantastisch... Ik ben nog blijer dat dit met mijn partner van de laatste negen jaar kan zijn, Con Quidam. Thuis spring ik hem niet echt, enkel om zijn conditie wat op pijl te houden. We rijden voornamelijk in het bos."

Waar kwam die emotie vandaan.

“Toen ik jonger was ging het met Con Quidam RB en mij zo gemakkelijk. Ik realiseerde me toen niet hoe ongeloof uniek en goed Con Quidam is. Wanneer je dan een wedstrijd als deze wint dat besef je het en dat maakt het moment heel bijzonder. Ik wist dat ik op koers lag om de wedstrijd te winnen. In de eerste lijn maakte in zeven galopsprongen, dat was mijn plan. Daarna ging het allemaal zo vlot. Het is ongelofelijk. Ik had altijd al de droom om een Global Grand Prix te winnen. Nu heb ik de kans om de Globals te rijden. En het is super dat het dan ook echt lukt.”

bron: Equnews/KNHS