Bavaria Team sluit Boekelo af met historische resultaten

Bavaria Team sluit Boekelo af met historische resultaten
Tim zette met Bayro een ongekende prestatie neer op Military Boekelo. De druk was enorm, want hij kon zich geen foutje permitteren, maar hij wist zijn hoofd koel te houden en sprong foutloos. Dat leverde hem een tweede plaats op in het eindklassement van Military Boekelo en pakte hij de titel bij het Nederlands Kampioenschap senioren. Een unieke prestatie in de geschiedenis van Boekelo. Nooit eerder eindigde een Nederlandse combinatie zo hoog in het algehele eindklassement als Tim Lips met deze tweede plaats. Tim vertelt zelf: “Bayro was in absolute topvorm, hij spong fantastisch. Helaas was een andere Tim beter deze keer. Ik zat er zo dichtbij. Ik had gehoopt dat Tim Price een balkje zou springen, ondanks dat het een goede vriend van me is. Bayro heeft echt alles gegeven deze wedstrijd. Om hier tweede te worden in Boekelo is echt fantastisch. Het is een wedstrijd geworden, waar ik op gehoopt had.” 

Sanne de Jong:

Debutante Sanne de Jong die hier ook voor het Bavara 0.0 Team uitkomt, zette een bijzonder knappe prestatie neer. Bij het NK senioren wist ze met haar zelf opgeleide en door haar ouders gefokte achtjarige schimmel Enjoy naar een derde plaats te rijden.

“Het was een super wedstrijd. Ik ben meer dan tevreden en heel blij met Enjoy. De bronzen medaille is een bonus. Dit was voor ons beiden het zwaarste wat we ooit gereden hebben. Nu krijgt Enjoy een winterpauze en dan zien we wel hoe het volgend jaar begint.” 

Jordy Wilken:

Jordy behaalde gisteren zijn doelstelling om de cross country uit te rijden, nadat hij vorig jaar ten val kwam. Helaas kwam de ruiter vandaag niet in actie. Zijn paard Chappie bleek gisteren niet helemaal fit te zijn en hij heeft besloten om zijn paard terug te trekken uit de wedstrijd. Jordy vertelt zelf: “Qua klassering kunnen we geen potten meer breken vandaar dat we besloten hebben om af te zien van het springen vandaag en staat Chappie sinds gisteravond weer lekker in zijn eigen stal. Boekelo was wederom een geweldige ervaring waarbij ik ondanks het slechte weer van iedere minuut genoten heb. Ik kom graag volgend jaar weer terug."

Wel zagen we de sportiviteit van Jordy terug op het wedstrijdterrein, waar hij zijn teamgenoten kwam aanmoedigen.