Quel Homme de Hus aan de beterhand na operatie

Quel Homme de Hus aan de beterhand na operatie

Voor de oplettende kijker was het misschien al opgevallen: Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) is al even niet meer in de ring verschenen. "Hij is aan het revalideren met een positieve prognose richting genezing", licht Jérôme Guery toe. Afgelopen november had de zeventienjarige hengst zich bezeerd aan de hamstrings bij terugkeer uit Praag.

"Afgelopen november bezeerde Quel Homme zich aan zijn hamstrings in de vrachtwagen bij terugkeer van de LGCT uit Praag", begint Guery. "Daarna hebben we de veterinaire raad nauwgezet opgevolgd en pas begin februari het werk weer proberen op te pakken. Maar ook toen voelde hij niet correct en vertoonde hij ongemakken waarop we besloten beeldvorming in te schakelen om het probleem beter te kunnen inschatten."

Uit die beelden bleek dat Quel Homme een ingreep nodig had om terug optimaal te kunnen presteren. Die operatie is ondertussen achter de rug en Guery's toppaard stelt het goed. Guery zijn doel met deze imposante hengst blijft echter wel nog altijd hetzelfde: Parijs 2024! "Uiteraard geven we hem de tijd die nodig is en is zijn welzijn en gezondheid onze prioriteit", besluit Guery hoopvol.