Michael Greeve: "Ik besliste halfweg geen risico's meer te nemen en te vertrouwen op zijn ruime galop."

Michael Greeve: "Ik besliste halfweg geen risico's meer te nemen en te vertrouwen op zijn ruime galop."

Gisteren was Michael Greeve in exceptionele vorm en scoorde niet alleen tijdens de Longines Ranking maar ook in de Grote Prijs. Samen met Guan Gjb won de Nederlander de rubriek.

"De parcoursbouwer heeft hier in Oliva echt goed werk geleverd," vertelt Greeve na afloop. "Alles was eerlijk gebouwd maar ook naar het niveau dat het hoorde te zijn. Er was in de Grote Prijs een plank hindernis die voor heel wat problemen zorgde. De afstand was er wat ruim waardoor je een iets vlakkere sprong kreeg."

"Het plan was om opgenomen te worden in de MET 'wall of fame' net zoals Willem. Na een goede start wisselde ik van tactiek. De risico's beperken en gewoon vertrouwen op de ruime galop. Als we hier zo verder kunnen presteren loopt het voltjes!"

Over zijn paard

"Guan Gjb is een 10-jarige zoon van Namelus R. Hij heeft al wat CSI3* ervaring en won ook enkele CSI2* Grand Prix's met mij in het zadel. Hij heeft echt het potentieel om hoger op te gaan. Voorzichtig en heel wat kracht in zijn sprong. Ik ben echt blij hem op stal te hebben."