Martin Fuchs start Clooney ten vroegste tijdens de Dutch Masters. "Als ik hem tevreden houd kunnen we er winnen..."

Martin Fuchs start Clooney ten vroegste tijdens de Dutch Masters. "Als ik hem tevreden houd kunnen we er winnen..."

Eind vorig jaar wist Europees kampioen, Martin Fuchs de spanning erin te houden tijdens de Rolex Grand Prix in Genève. De Zwitser sprong uiteindelijk voor eigen publiek naar de eindzege.

"Genève is altijd succesvol geweest voor me. Toch was ik nooit zo dicht om een Rolex Grand Prix te winnen. Dat het toen gelukt is voor mij op eigen terrein maakte het enorm bijzonder. Clooney presteerde toen uitermate goed, ik wist dat ik alles in de barrage kon riskeren en dat loonde."

"Toch  was het pas toen Darragh  Kenny als laatste ruiter aan de start een balk uit de lepels sprong ik besefte dat ik gewonnen had.  Op eigen terrein gaf dit me de 'chills'..." vertelt Fuchs.

De Zwitser is momenteel actief tijdens het Winter Equestrian Festival en komt er aan de start zonder zijn wit kampioenenpaard, Clooney. "Clooney reist volgende maand met me mee naar 's Hertogenbosch voor de Dutch Masters," vertelt Fuchs.

"Clooney houdt van iets kleinere pistes, dus 's Hertogenbosch zal helemaal zijn 'ding' zijn. Een week vooraf zal ik met hem opwarmen tijdens een CSI2* competitie in Nederland."

Hoe het verhaal begon

"We hebben Clooney gekocht als zevenjarige van één van m'n beste vrienden. Initieel was hij vrij moeilijk te rijden, maar desondanks heel beloftevol. Het was echter pas een jaar later dat ik ontdekte dat hij echt speciaal kon zijn."

"We zijn over de jaren heen gegroeid als een team. Ik probeer hem tevreden te houden en hem zelfvertrouwen te geven, dat is alles wat hij nodig heeft om te presteren."