Maikel van der Vleuten: "Ik kan Dana Blue simpel snel rijden..."

Maikel van der Vleuten: "Ik kan Dana Blue simpel snel rijden..."

Maikel van der Vleuten (Someren) heeft wederom een huzarenstuk geleverd door vrijdagavond met zijn snelle merrie Dana Blue de vijfsterren Longines Grote Prijs van Twente te winnen. 

“Na mijn tweede plaats in de Grote Prijs van Madrid had ik gehoopt dat ik hier zondag in team mag rijden. Dana Blue was vier weken niet op wedstrijd geweest en daarom hebben we in overleg met Rob Ehrens besloten om haar vandaag in de Grote Prijs te starten. Ik kan met Dana Blue simpel snel rijden. Dat lukte in de barrage heel goed. Als ik denk of ik linksaf of rechtsaf wil, dan doet Dana Blue dat al. Echt kei-blij. Mijn vader won hier tien jaar geleden. Dus dat is mooi. Dit is een van de klassiekers in Nederland, die wil je gewoon een keer winnen”, glundert Van der Vleuten na zijn overwinning.


Zondag in de landenwedstrijd eerst maar eens goed rijden. Ik maak wel kans op een plaats in het EK-team, maar er zijn er meer die goed rijden”, klinkt het bescheiden, maar met een brede grijns op zijn gezicht. “Dan is het aan Rob Ehrens om de keuze te maken. De resultaten moeten ook goed zijn, anders heeft het geen zin om te gaan.”

bron: KNHS