Lynn van Lierop: "Echt prachtig dat ik met eigen opgeleidde pony kampioen ben!"

Lynn van Lierop: "Echt prachtig dat ik met eigen opgeleidde pony kampioen ben!"

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn in volle doorgang. Deze middag werd Lynn van Lierop gehuldigd als kampioen in de 90cm, speciaal want dat was met haar eigen opgeleidde Early Grey.

Eigenlijk zou Earl Grey maar een maand bij Lynn van Lierop zijn. De amazone hielp iemand met het zadelmak maken van de pony. Maar aan het eind van die maand was ze zo enthousiast over het karakter van de pony en de sprongen die hij liet zien dat ze hem heel graag zelf wilde houden. Haar ouders gingen overstag en ook de oude eigenaar van Earl Grey was blij dat hij bij haar kwam. 

“Ik ben twee keer derde geweest met mijn B-pony en ik vind het heel speciaal dat ik nu, met een pony die ik zelf heb opgeleid kampioen ben geworden. Hij is ook nog maar 5 jaar.” De barrage van de jonge Brabantse had een vlot ritme, een aantal mooie wendingen maar bleef netjes.  Op de vraag of Lynn later met paarden wil werken is ze duidelijk. “Ja, het allerliefst als topruiter natuurlijk, maar als dat niet lukt dan wil ik heel graag hoefsmid worden.”

90cm Cat C

Er werd door de deelnemers op het scherpst van de snede gereden in de barrage van de klasse 0.90 cat. C. Lauren Noltes bleef koel en reed en foutloos rond met haar pony Bonne Femme. Dat leverde haar de gouden medaille en de kampioenschapssjerp op. 

“Top, top, top gereden, niet normaal!” zo refereerde omroeper Johan Wilmink aan de barragerit van Lauren Noltes en haar pony Bonne Femme. De combinatie mocht zich als voorlaatste melden voor de barrage en verbeterde de leidende tijd van haar voorgangster met ruim 3 seconden. De barrage kende mooie mogelijkheden die soms een springfout opleverde maar Lauren kampioen maakte. ‘Toen ik zag dat het een paar keer een fout opleverde twijfelde ik nog even over de korte wending, maar toen dacht ik, toch maar gewoon mijn plan uitvoeren. Mijn pony heeft een hele fijne drang naar voren, dus ik hoef me niet druk te maken over het tempo. Wat ik belangrijk vind is dat ik de pony wel netjes naar het midden van de hindernis breng.” Toen het goud binnen was moest ze even een traantje wegpinken. “Ik was tijdens de Hippiade in het oude L al een keer tweede geworden dat voelde toen een beetje als een gelukje. Nu ben ik kampioen en dat was echt mijn droom!” De 13-jarige is oprecht gek op haar pony: ze is in alles leuk, ze hinnikt zelfs naar me als ze in de wei staat.”

Uitslagen Klasse 0.90 cat. C Sponsored by Horseware
1. Lauren Noltes (Overijssel, Notter) - Bonne Femme, 0/0/28.99 sec
2. Sanna Adriaans (Noord-Brabant, Eindhoven) - Mackintosch, 0/0/32.38 sec
3. Alyssa de Greef (Gelderland, Lunteren) - Mebo's Jessica, 0/0/34.01 sec

12.15 uur Prijsuitreiking klasse 0.80 cat. C sponsored by Hartog
De ponyruiters die het snelste een foutloze barrageronde hadden gereden in de klasse 0.80 cat. C mochten zich zojuist opstellen voor de prijsuitreiking. Cindy Kosse werd met haar pony KSH Gucci gehuldigd als kampioen. 

bron: KNHS.nl