Lars Kersten: "Dat ik tussen al deze grote namen mag staan, fantastisch..."

Lars Kersten: "Dat ik tussen al deze grote namen mag staan, fantastisch..."

Op zondag wist Lars Kersten te imponeren in de Rolex Grand Slam Grand Prix van 's Hertogenbosch. Kersten verraste met een super eerste ronde en deed daar nog een schep bovenop in de barrage. “Wat een concours en dat ik tussen al deze grote namen mag staan, en dan ook nog echt mee kan doen, dan ben ik echt heel, heel blij mee”, vertelt Lars na afloop. 

“Het was een abnormaal competitieve barrage. Ik had voor mijn gevoel al heel hard gereden. Het zat er niet heel ver van af. Maar ik moet hier echt heel tevreden zijn. Hallilea sprong echt geweldig. Ik heb geprobeerd om zo snel mogelijk te rijden in de barrage. Ik verloor misschien iets tijd vanaf de dubbelsprong naar de VDL-oxer.”

Vandaag vliegt Lars weer naar Wellington in Florida waar hij met zijn eerste paard Emmerton deelneemt en al hele goede resultaten bereikte afgelopen weken. “Hallilea blijft in Nederland en ik hoop over een paar weken weer een aantal wedstrijden met haar te rijden. Het was voor haar en mijn andere paarden die hier in Den Bosch heel goed sprongen fijn dat ik een paar weken in Florida heb gereden. Ze kregen zo wat rust thuis en voelden hier heel fit aan.”

Lars kent de elfjarige Hallilea door en door. Zijn vader Pieter fokte de dochter van Zirocco Blue VDL zelf. “Ik ben haar op haar vijfde gaan rijden en heb haar opgebouwd naar dit niveau. Om dan hier tussen de wereldtop te rijden is gewoon super. Ik rijd de komende weken twee concoursen in Wellington. Volgende week een vierster en nog een wereldbekerwedstrijd. De paarden die in Florida staan zijn van een Amerikaanse eigenaresse en ze wilde graag dat ik haar paarden na het indoorseizoen hier in Europa daar start. Over een paar weken komen ze weer terug naar Nederland en dan bereiden we ons voor op het buitenseizoen in Europa. Ik hoop dat ik van de zomer een paar landenwedstrijden mag rijden.”


bron: KNHS.