Kristian Houwen: ‘Hoe brutaler ik rijd, des te meer ze vecht’

Kristian Houwen: ‘Hoe brutaler ik rijd, des te meer ze vecht’
In de 1.45m ranking proef op vrijdag bij de Peelbergen eindigde Kristian Houwen als beste Nederlander. Met Drop Shot VM gaf de Limburger een optreden van formaat, maar werd net uit de top drie gereden. “Met de vierde plaats van de in totaal honderd combinaties ben ik dik tevreden!”, reageert
Houwen.

“Dit is nu de vierde of vijfde ranking proef die ik met Drop Shot rijd. Ik heb in de laatste lijn niet alle risico genomen, omdat toch aardig wat combinaties zich daarin vergaloppeerden. Het is wel zo, dat hoe brutaler ik rijd, des te meer ze vecht. In een barrage als deze heb ik van die instelling zeker profijt”, legt Houwen na afloop op stal uit.

“Vorig jaar had ik de pech dat Drop Shot een blessure had en Edinburgh de kar moest trekken, daarna was het andersom en nu zijn ze allebei weer goed in vorm. Drop Shot rijd ik nu nog in de medium tour finale morgen en Edinburgh loopt zondag hier in Kronenberg de Grote Prijs. Dat is voor hem een generale repetitie voor de Sires of de World volgende week in Lanaken. Dat ik beide paarden nu weer bewust in kan zetten, daar ben ik minstens net zo blij mee als mijn vierde plaats”, besluit de ruiter uit Wanssum.

bron: Eva Van den Adel