Kevin Jochems: "Een ronde in volle zon en eentje in de gietende regen, maar het was het waard!"

Kevin Jochems: "Een ronde in volle zon en eentje in de gietende regen, maar het was het waard!"

Op zondag kwamen de ruiters in oranje voor het eerst aan de start tijdens de tweede EEF Longines Nations Cup van het seizoen. In Mannheim drukte de Nederlandse equipe meteen de stempel. "Een ronde in volle zon en eentje in de gietende regen, maar het was het waard!" reageert Kevin Jochems.

Vincent Voorn was de Nederlandse bondscoach in Mannheim. "Dit is echt een geweldige show, dat zeg ik nu niet omdat we hier gewonnen hebben. Ikzelf heb hier ook nog gereden en mooie herinneringen aan deze organisatie. Maar dat we op het podium staan, dat helpt onze impressie natuurlijk," lacht Voorn.

"Met het team hebben we ongeveer 2 maand toegewerkt naar deze show, dat werpt zijn vruchten af," gaat de Nederlander verder. Ook Kevin Jochems reageert opgetogen. Jochems - die recent nog te zien was in de JUMP-Off aflevering - maakte zijn Nations cup debuut met Flying Jackie. "Hij sprong gewoon fantastisch. Twee super rondes. We hebben het wel allemaal gehad vandaag. Een ronde in de zon, eentje in de gietende regen, maar het volledige team kan enorm tevreden terugblikken."

F. © EEF/Yadal Möhler