Jur Vrieling: "We hebben de flow te pakken..."

Jur Vrieling: "We hebben de flow te pakken..."

De Sf-Equestrian springruiter, Jur Vrieling is in goede doen. Tijdens de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Londen sprong Vrieling naar de vijfde plaats. “Dit is lekker, ik ben er echt blij mee”, lacht Vrieling. “We hebben de flow te pakken."

"Een paar weken geleden won ik de Grote Prijs in Veeningen, het WK ging wel redelijk en nu deze derde plaats. Ik had Comme-Laude W al een paar keer mee gehad op concours nadat hij eerst door Bart Bles werd gereden. Dit was onze eerste Grand Prix. Ik had Ellen Whitaker en Pieter Devos voor mijn hun barrage zien rijden. Ik hoopte dat ik sneller zou zijn dan Ellen en dat lukte. Ik wist dat ik de tijd van Pieter niet zou halen. Dan ben je nog afhankelijk van de ruiters na mij en daarvan was Phippaerts ook sneller.”

Na deze successen komt de Groningse nuchterheid ook naar boven. “Het is paardensport dus het kan ook zo weer anders zijn. Maar voor nu gaat het heerlijk. Ik moet nog wat meer een combinatie vormen met Comme-Laude W, maar ik ben zeer tevreden over hem.”

Voorafgaand aan de Grote Prijs reed Vrieling zijn andere toppaard Fiumicino van de Kalevallei naar de vijfde plaats in de Global Champions League wedstrijd. “Fiumicino sprong ook heel goed. Hij mag volgende week in de volgende wedstrijd van de Global Champions Torur in Valkenswaard weer mee.”