Jur Vrieling: "Ik kan Long John niets verwijten, ik moet gewoon beter rijden..."

Jur Vrieling: "Ik kan Long John niets verwijten, ik moet gewoon beter rijden..."

Het was niet de finale waar Jur Vrieling op gehoopt had , tijdens het EK in Milaan. “Long John sprong eigenlijk heel goed, maar op de eerste dubbelsprong kwam ik te hard aangereden."

Jur Vrieling en zijn 11-jarige schimmel Long John Silver 3 N.O.P. (v. Lasino) kregen een fout op de uitsprong van de dubbel, die listig na de sloot stond opgesteld. Even later viel er helaas nog een balk op de graspiste in Milaan, waardoor Vrieling op de 18e plaats eindigde.
De teleurstelling was groot bij de ervaren ruiter uit Holwierde.

"Bij de afzet op de insprong voelde ik al dat ik de tweede niet meer ging redden en dat gebeurde ook”, vertelt Vrieling die vooraf gehoopt had op een medaille. “Met het team en je hoopt dan ook individueel. Met een vijfde of zesde plek was ik ook blij geweest, maar met de 18e plaats ben ik niet tevreden.” Reflecterend op wat er anders had gekund zegt Vrieling: “Met het parcourslopen hadden we duidelijk met elkaar de beslissing genomen over zes galopsprongen naar de dubbel toe. Ik had daar een lichte twijfel over, maar dacht het komt wel goed, maar het kwam niet goed, ik had daar een zekerheidje moeten inbouwen.”

Long John snel geworden
Vrieling looft de kwaliteiten van zijn paard. “We hebben er hard aan gewerkt om hem wat sneller te maken en dat is hij inmiddels ook, want in de jacht en in de landenwedstrijd was hij het snelste paard van Nederland. Alleen voor dubbelsprongen moet ik echt de tijd nemen”, vertelt Vrieling die ruiterlijk toegeeft dat hij ten onrechte nog steeds bang is voor tijdfouten.  “Als ik vandaag iets meer tijd genomen had, had ik zeker een fout kunnen voorkomen, dat was ook zo in de laatste ronde van de landenwedstrijd. Een tijdfout is altijd nog beter dan een fout. Ik moet daar zelf weer meer op gaan trainen om bij mezelf die knop om te zetten, mijn paard is inmiddels snel genoeg. Hij was in vorm en was ook nog steeds niet moe toen hij het parcours uitkwam, ik moet gewoon beter rijden”, aldus Vrieling.

bron: KNHS.nl