Jur Vrieling: "Ik ben echt trots op het afgelopen weekend!"

Jur Vrieling: "Ik ben echt trots op het afgelopen weekend!"

Jur Vrieling (Holwierde) werd na de FEI Longines wereldbekerwedstrijd in de RAI gehuldigd als meest constante en daarmee beste ruiter van Jumping Amsterdam.

Jur Vrieling werd in de prijsuitreiking naar voren geroepen als meest constante internationale ruiter van Jumping Amsterdam. “Daar ben ik trots op”, lacht Vrieling. “Dit is de eerste keer. Ik heb al wel twee keer bovenaan gestaan in het klassement van beste ruiter bij Jumping Amsterdam tot aan de Grote Prijs.”


De ereprijs is een pleister op de wonde voor zijn zesde plaats in de FEI Longines wereldbekerwedstrijd, presented by Europarcs. Met zijn 12-jarige ruin ging Vrieling voor de hoofdprijs. “Fiumicino van de Kalevallei sprong geweldig in de eerste ronde. In de barrage ook, maar ik wilde naar de dubbel oxer niet te veel risico nemen en daarmee was iets het tempo eruit. Daardoor kreeg ik daar juist de springfout. Omdat Fiumicino zo goed sprong ben je dan toch wel teleurgesteld dat ik zesde wordt. Dat blijft het toch spannend of het lukt om me te plaatsen voor de finale in Omaha. Met een top drie klassering was dat wel zeker geweest. Het was na een pauze weer de eerste wedstrijd voor Fiumicino. Hij was lekker fris en zit echt lekker in zijn vel. Volgende week rijd ik nog in Bordeaux met Long John Silver 3 N.O.P. die heeft ook een tijdje vakantie gehad.”