Julien Epaillard: "Door enkel dressuur leer je niet communiceren in het parcours. Ik spring daarom 3x per week..."

Julien Epaillard: "Door enkel dressuur leer je niet communiceren in het parcours. Ik spring daarom 3x per week..."

Afgelopen weekend arriveerde Julien Epaillard met reeds 72 internationale zeges op naam. De Franse springruiter verliet het concours met twee meer op het palmares. "Ik heb enorm veel geluk dat ik Caracole op stal heb," vertelt de Fransman.

"Op dit niveau is winnen altijd moeilijk. Om als eerste te starten en de leiding te houden dat is een moeilijke opdracht." vertelt de Fransman. "Ik zit momenteel in een goede 'flow'. Ik besef dat ik elk moment moet koesteren en er ten volle van moet genieten."

"Ik heb heel wat te danken aan mijn paard Caracole de la Roque... Ze is de ster van de dag, wat zeg ik van het seizoen..."

Om snel te gaan moet er vertrouwen zijn...

Als antwoord op de hamvraag; "Om snel te gaan in de piste moet er een blindelings en wederzijds vertrouwen zijn tussen ruiter en paard. Dat start door te luisteren naar je paard. De afgelopen 30 jaar heb ik geleerd uit mijn fouten. Ik probeerde steeds mijzelf op te dringen bij de paarden. Dat is nu anders. Het belangrijkste is dat je bewust wil leren uit je fouten."

De Fransman gaat verder; "Misschien een beetje atypisch maar ik spring redelijk veel thuis. Drie maal per week springen de paarden bij mij. Maar dan wel steeds op lage hoogtes. Vaak spring ik een 18-tal hindernissen die niet hoger dan 1.00m gebouwd staan. Daarna doe ik drie minuten stap en dan opnieuw 18 hindernissen. Ik focus me in deze training steeds op ontspanning en controle. Enkel via dressuur leer je niet communiceren op de hindernis zelf."