Jos Lansink: "Loewie Joppen is een voorbeeld voor velen!"

Jos Lansink: "Loewie Joppen is een voorbeeld voor velen!"

De Nederlandse springruiter Loewie Joppen zit op de sneltrein richting de top van de wereld. Joppen en zijn Havel vd Wolfsakker lieten zich eerder dit jaar al opvallen tijdens hen CSI5* debuut. Nu krijgt de Nederlander ook de kansen om de oranje jas aan te doen. "Loewie is een voorbeel voor velen," vertelt Jos Lansink.

In de Paarden Gazet vertelt Joppen zelf over zijn droom en waarom hij die nu pas nastreeft. Ondertussen ligt de weg open met de steun van de Nederlandse bondscoach. "De manier waarop Loewie met zijn paarden omgaat is fantastisch," reageert Lansink. "Daar mag iedereen een voorbeeld aan nemen. En het feit dat al enkele van zijn referenties op de Olympische Spelen sprongen is het mooiste bewijs."

"Het mooie aan Loewie is dat hij nog steeds zijn tijd neemt om een paard degelijk op te leiden. Hij gaat enorm doordacht te werk." gaat de Nederlandse bondscoach verder. "Hij weet telkens de juiste concoursen uit te kiezen en daar de nodige prestaties neer te zetten. Resultaten liegen nu eenmaal niet."

Tijd voor de volgende stap

Terwijl Joppen zijn droom najaagt krijgt hij alle steun van Lansink. "Leeftijd is maar een getal. Loewie is ondanks zijn 59 lentes nog steeds enorm fit en bewijst dat hij nog meer dan ooit capabel is om de hoogste rubrieken de baas te kunnen."


Lees het volledig interview met Loewie Joppen in de Paarden Gazet of binnenkort op EQU+