Jos Lansink: "Het verschil tussen een hengst en springpaard is, dat een hengst ook uitstraling moet hebben!"

Jos Lansink: "Het verschil tussen een hengst en springpaard is, dat een hengst ook uitstraling moet hebben!"

Vandaag staan de springhengsten centraal in Den Bosch tijdens de KWPN hengsten keuring. Tijdens het panelgesprek praten oa. Hans De Roover en Jos Lansink over het verschil tussen een hengst en een springpaard.

"Onze paarden zijn echt voor ons. We beschouwen die als een kind. De mensen die anders beweren die moeten we echt gaan onderwijzen over hoeveel passie er omgaat in onze sector." vertelt Jos Lansink tijdens het panelgesprek in Den Bosch.

"Een springpaard moet elektrisch en levendig zijn en rijkwaliteiten hebben. Het grote verschil met een hengst is dat de hengst ook nog een uitstraling moet hebben en lengte hebben. Je moet het gevoel hebben van 'wow' er staat iets. Enkel als een paard die perfectie benadert dan is het een goed vaderdier." vult Hans verder aan "Een hengst is een hengst. Dat is een echt 'paard'. Als het een vaderdier moet zijn dan moet een hengst echt een uitstraling hebben."

"Daarnaast is de gezondheid ook belangrijk. Misschien zelf de belangrijkste factor. Rijdbaarheid daar kan je zonder meer aan werken." besluit Jos Lansink.

LEES OOK

- Zeven Geprimeerde Springhengsten bij KWPN keuring
- 17 springhengsten door naar presentatie KWPN Stallion Show