Jos Lansink: "Afgelopen weekend was goede reclame voor de sport..."

Jos Lansink: "Afgelopen weekend was goede reclame voor de sport..."

Afgelopen weekend wisten de Nederlandse ruiters sterk te scoren tijdens de Rolex Grand Slam wedstrijd in 's Hertogenbosch. "Dit was pure reclame voor onze mooie sport," reageerde Jos Lansink na afloop.

“Tijdens het parcourslopen dacht ik dat er acht of tien foutloos zouden rijden. Het werden er zestien. Dan zie je hoe goed de paarden en de combinaties zijn. Dat is echt genieten. Dan is het ook voor de parcoursbouwers Louis Konickx en Quintin Maertens heel moeilijk om te bouwen met zoveel combinaties in vorm. Ook alle lof voor de organisatie die het concours na de corona-pandemie echt op de rails heeft gekregen. Dit is één van de beste concoursen in de wereld. Dat kan bijna niet beter. Alle Nederlandse paarden vond ik goed springen in de Rolex Grand Prix."

"Harrie Smolders kreeg een pechfout met Monaco N.O.P. en ook Loewie Joppen wiens Havel van de Wolfsakker voor het eerst op dit niveau startte sprong fantastisch. Voor hetzelfde geld zaten deze twee ook in de barrage. Lars reed beide rondes top. Holy Moley van Marc sprong twee rondes safe. Grandorado TN N.O.P. sprong vrijdag heel goed en na de fout in de barrage vandaag was het een kwestie van goed uitrijden. De Nederlandse ruiters hebben dit weekend heel sterk gereden op het hoogste niveau met meerdere overwinningen. Dat was gewoon heel goed. Ik kijk met belangstelling uit naar het NK eind april. Verder heb ik met de ruiters al een eerste planning gemaakt met de eerste landenwedstrijden”, besluit Lansink.

bron: KNHS.nl