Jérome Guery: "Het moeilijkste in een Nations Cup is weten dat je foutloos moet blijven..."

Jérome Guery: "Het moeilijkste in een Nations Cup is weten dat je foutloos moet blijven..."

België heeft de Nations Cup start niet gemist, nadat het gisteren de winst in La Baule op naam schreef.  Na afloop reageerde een opgetogen bondscoach, Peter Weinberg, met een grote glimlach. "Vandaag kregen de ruiters een eerlijk, maar ook moeilijk parcours voorgeschoteld. Je had een goede band nodig met je paard om het parcours succesvol af te werken en dat hoort ook zo in een Landenprijs."

Volgens de Belgische bondscoach had je een slim maar ook talentvol paard nodig om in La Baule te kunnen winnen. "Ik won hier ooit zelf met het Duitse team, dus La Baule brengt altijd leuke herinneringen naar boven. Normaal is Gregory mijn favoriete ruiter om als laatste aan de start te brengen. Maar met Nevados kan Gregory ook rekenen op een heel snel paard. Daarom besliste ik ditmaal van tactiek te wijzigen. Zo wisselde ik Jérome Guery en Gregory Wathelet van startpositie ..."

Gregory en Jérome aan het woord

"Ik ben enorm blij dat we terug in La Baule kunnen aantreden," liet Gregory Wathelet na afloop weten. "De atmosfeer was enorm motiverend. Na de Covid pandemie heeft dit nog steeds een positieve invloed op ons parcours. Ons team was er duidelijk klaar voor."

Ook Jérome Guery kon zijn glimlach niet verbergen. "La Baule is een super wedstrijd, dat had je misschien al afgeleid uit mijn recente posts op sociale media (lacht). In mijn eerste omloop was ik misschien iets te overmoedig. Ik heb me herpakt in mijn tweede omloop. Als laatste starter is het niet eenvoudig om foutloos te presteren, de druk is enorm hoog, maar we hebben ons uiterste best gedaan..."