Olivier Philippaerts: "Details maken het verschil..."

Olivier Philippaerts: "Details maken het verschil..."

De Belgische springruiter springen zich de laatste weken in de spotlights. Een gouden teammedaille op het EK in Rotterdam, het goud in de Nations Cup van Spruce Meadows en Niels Bruynseels die de CSI5* Grand Prix van Brussel wint. Enkele hoogtepunten van de laatste drie weken topsport. Olivier Philippaerts is er bijna telkens bij, zijn geheim tot succes? "De details maken het verschil..."

"We hebben enorm veel geluk dat we de zonen zijn van Ludo Philippaerts," vertelt een nuchtere Olivier. "Hij heeft ons steeds ondersteund en met zijn sportieve ervaring en connecties was dit een enorme meerwaarde. Ik ben echt dankbaar dat we hem als 'backbone' hebben."

Maar er is meer dan familie alleen ...

"Veel mensen willen alles en maken zichzelf enorm zenuwachtig voor de start van het parcours. Ik wil slechts één iets, een ontspannen ronde rijden." gaat Olivier verder. "Alle details maken het verschil. Je ingesteldheid maar ook het management van het paard, een goede timing, de juiste pauzes inlassen in de training, enz."

"Om die details goed te managen is het belangrijk dat je kan vertrouwen op een goed team. De juiste mensen op de juiste plaats maken het verschil. Een goede trainer is even belangrijk als een goede grrom."