Mart IJland wint eerste pony GP: ‘Droom die uitkomt’

Mart IJland wint eerste pony GP: ‘Droom die uitkomt’
Ondanks de stevige buitenlandse concurrentie hebben de Nederlandse jeugdruiters zich flink staande gehouden tijdens de eerste week van Jumping de Achterhoek 2018. Mart Ijland primeerde in de 1.30m Pony Grand Prix.

“Een droom die uitkomt. Drie jaar geleden reed ik hier in Vragender mijn eerste internationale wedstrijd en won ik op de laatste dag de Lichte Tour. En nu dan mijn eerste Grote Prijs. Ik hoorde van mijn trainer Niels Nanning dat Nicole heel snel was en dat ik er voor moest gaan. Mijn geluk is dat ik Fantasia al 3,5 jaar rijd. We zijn echt een team. Ik weet wat ze kan en hoef maar iets op zij te leunen, of ze draait al”, vertelt hij over de pony van eigenaar Peter Dijkstra waarmee zijn carrière in vogelvlucht ging.

“Toen ik voor het eerst Lichte Tour ging rijden, ging het heel snel. Ik mocht in Fontainebleau starten en kreeg de kans om naar grote wedstrijden te mogen met een sterk team. Ik heb daar veel van geleerd en afgelopen zomer m’n eerste EK mogen rijden. Ik kan op een fantastisch seizoen terugblikken.”