Kent Farrington: "De eerste stap was het aanvaarden, ik ben gewond en zal een tijdje niet kunnen rijden..."

Kent Farrington: "De eerste stap was het aanvaarden, ik ben gewond en zal een tijdje niet kunnen rijden..."
De Amerikaanse springruiter Kent Farrington is nu enkele weken opnieuw aan het werk in de wedstrijdring. De springruiter viel begin dit jaar en brak daarbij zijn arm. Nu de springruiter opnieuw aan het werk is deelt hij zijn visie voor de toekomst en hoe het revalidatie proces verliep.

"Ik ben een heel actief persoon," begint Farrington. "Na de operatie wandelde ik actief in het ziekenhuis. Ik had de drang te bewegen. Zodra ik uit het ziekenhuis was heb ik mezelf één week rustperiode opgelegd. Ik wilde echter zo snel mogelijk met mijn revalidatie aan de slag. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een volledig herstel er pas kan zijn als je zowel fysiek als mentaal 100% in orde bent."

"Het gevaar was echter tijdens de revalidatie mezelf te bedaren. Je kan ook teveel bot structuur ontwikkelen. Verder was de breuk uitwendig en diende de wonde dus regelmatig verzorgd te worden om infecties tegen te gaan. Mijn routine heeft wekenlang bestaan uit eten , slapen en trainen ..."

Je filmpje op instagram is snel viraal gegaan...

"Mensen zijn heel erg geïnteresseerd in hoe andere mensen omgaan met een bepaalde situatie, dat is volgens mij ook de reden waarom het filmpje zo populair was. Omdat mensen we constant privé berichten aan het sturen waren hoe het met me was en of ik ooit terug in het zadel zou zitten had ik besloten dat filmpje online te plaatsen."

Hoe waren je eerste momenten terug in het zadel?

"De eerste paar keer waren heel raar, ik was enorm bezorgd of ik wel nog wist hoe ik moest paardrijden... Door de pijn kon ik de eerste keren echt niet goed rijden en verloor ik vaak mn balans. Maar doorzettingsvermogen en wilskracht hebben dat obstakel overbrugd."

Wat kan je de vele ruiters/amazones aanraden die een gelijke situatie meemaken?

"Om te beginnen moet je gewoon aanvaarden dat je gewond bent. Nee je zal niet de dag erna opnieuw fit en gezond zijn, dat is  belangrijk dat te beseffen. Werk zelf aan een realistisch plan om te revalideren. En heb de wilskracht dit plan te volgen..."