Jeroen Dubbeldam: "De Sjiem was een speciaal, maar geen snel paard"

Jeroen Dubbeldam: "De Sjiem was een speciaal, maar geen snel paard"

2 Man & 1 Paardenkop nodigde in hun meest recente aflevering van de podcast gemaakt door Louis de Cleene en Frederik de Backer de 'Johan Cruyf van de paardensport' uit. Niemand minder dan Jeroen Dubbeldam sloot aan bij het duo om zijn ongezouten mening te delen. De Nederlandse legende zorgde voor een extra lange aflevering en bleek niet uitgesproken te geraken over een resem aan onderwerpen. 

Louis: "Voor je in Maastricht je grote wapenfeit voerde met De Sjiem, wie was Jeroen Dubbeldam daarvoor?"

Jeroen: "Iemand die lang weg is geweest en een beetje feest gevierd heeft in Zwitserland, althans zo werd er naar mij gekeken denk ik. De wilde verhalen hebben mij soms wel geraakt."

"Toen ben ik met Bennie (Holtkamp, paardeneigenaar) in zee gegaan en stond Maastricht voor de deur."

Frederik: "Op minder dan een jaar tijd heb je dus je plaats afgedwongen op de Wereldruiterspelen."

Jeroen: "Ja, en daar sprong ik eigenlijk wel goed. Het hele jaar mocht ik als eerste rijden, dat vond ik altijd wel fijn. Op de Wereldruiterspelen moest ik als derde, dat vond ik wat jammer. Er moest wat tijd ingehaald worden en De Sjiem was daar niet het meest geschikte paard voor. Als ik snel moest gaan rijden, werd het moeilijk. Hij heeft eigenlijk in zijn leven niet zo heel veel proeven gewonnen. Wel veel goede dingen gedaan, maar echt proeven winnen op tijd heeft hij niet veel gedaan."