Doron Kuipers: "Ik heb geluk met fijne eigenaren die in me geloven..."

Doron Kuipers:  "Ik heb geluk met fijne eigenaren die in me geloven..."
“Je probeert ergens naar toe te werken en als het dan lukt, ja dan ben ik blij”, vertelt Doron Kuipers. De Zuid-Hollandse springruiter won gisteravond op Outdoor Wierden de Medium Tour met Calgary (v. Canturano).

“De eerste dag reed ik Calgary in het 1.35m met een tijdfoutje, gisteren hadden we een relaxed rondje in het 1.40m en dan moest het vandaag gaan gebeuren. Het was voor het eerst dat hij zo’n proef zou lopen. Afwachten wat hij zou doen. Ik had ‘m nog niet hard gereden, daar was hij nog niet naar toe. Hij wil heel voorzichtig zijn, dat was nu wel lekker. Volle petrol naar een hindernis heen rijden.”

De elfjarige ruin is van voormalige springruiter Wesley en zijn vader Theo Heijdens. “Echt concrete plannen hebben we nog niet. Kijken hoever we komen en wat mooie resultaten proberen te behalen. Dit is een begin, we zijn er nog lang niet. Ik heb wel fijne paarden op het moment, dan kun je vaak internationaal rijden. Ik probeer ze zo goed mogelijk in te zetten en op het niveau wat ze nu aankunnen. Niet overvragen, daar bereik je niks mee.”

Doron Kuipers brak op 1.60m niveau door op paarden van Stal Everse, zoals Zinius die in 2016 onder het zadel van Harrie Smolders terechtkwam. Ondanks verkochte paarden kwam hij niet zonder te zitten voor een Grote Prijs. “Waar de ene deur dicht gaat, opent wel weer een nieuwe denk ik altijd. Een paard moet op je pad komen. Als je op zoek gaat, vind je ze toch niet. Ik heb geluk met fijne eigenaren die in mij geloven, in de paarden en voor dat stukje sport gaan.”