Daniel Deusser: "Of je nu rap of traag bent, Tobago springt steeds hetzelfde."

Daniel Deusser: "Of je nu rap of traag bent, Tobago springt steeds hetzelfde."
Gisteren sprong Daniel Deusser naar de overwinning in de Wereldbeker wedstrijd van Madrid. Deusser imponeerde in het zadel van Tobago Z. Na afloop was de Duitse springruiter duidelijk opgetogen. "We vonden meteen een goed ritme van de eerste naar de tweede hindernis," verklaart Deusser. "Tobago is van nature heel voorzichtig en vermogend. Dat geeft je als ruiter iets meer vertrouwen in een proef als deze."

"Hij (Tobago) wacht geduldig af wat je van hem verwacht. Hij zal nooit zelf naar de sprong toe spurten, zelf niet onder druk. Hij springt steeds het zelfde of je nu rap of traag galoppeert."

"Het afgelopen jaar is Tobago echt uitgegroeid tot een top paard. Zijn eerste Wereldbeker wedstrijd in Bordeaux, begin dit jaar, en nadien enkele vijfsterren Grand Prix's hebben hem veel bijgeleerd."

Op de agenda

"We hebben niet speciaal toegewerkt naar deze concours. Maar ik wilde wel enkele Wereldbeker punten grijpen. De trainingen met Tobago liepen dus niet speciaal anders." Met het oog op Gothenburg. "Ik twijfel tussen Tobago of Calisto Blue voor de Wereldbeker finale in Gothenburg."