In quarantaine met Stephan Conter... "We zijn geprivilegieerd, daarom moeten we ook het voorbeeld geven en de regels volgen."

In quarantaine met Stephan Conter... "We zijn geprivilegieerd, daarom moeten we ook het voorbeeld geven en de regels volgen."

Ook de paardensport moet zich aanpassen omwille van de Covid-19 uitbraak. Alle internationale wedstrijden zijn afgelast, en hoogstwaarschijnlijk zal juli pas alles opnieuw opstarten. Daaruit trok Stephan Conter alvast een belangrijke les: "We moeten ons aanpassen, maar ook blij zijn dat we in deze wereld zaken voeren, want we zijn geprivilegieerd."

Conter verblijft momenteel met zijn familie in Wellington, Florida. "Deze situatie gaat het bedrijfsleven sterk aantasten," laat de Belgische zakenman weten in een korte reactie. "Zowel op korte als lange termijn. We zullen allen samen moeten vechten om de welvaart terug op rails te krijgen. Maar we moeten positief blijven."

"Momenteel blijven onze ruiters en groom actief. De paarden moeten ook variatie hebben en gezond blijven. Maar wat wel opvalt is dat alles nu rustiger kan. Dat is een belangrijke les die we hieruit kunnen besluiten."

De kleine dingen

"We leven nu bewust op een trager tempo en dat laat ons toe de zaken in een ander daglicht te plaatsen. We leren nu pas echt van het leven te genieten. Zo heb ik nu op korte termijn geleerd tijd voor mezelf te maken, iets wat ik vroeger bijna niet deed. Blijkt dat gewoon de dag anders indelen de sleutel was."

"Ik rijd hier ook paarden in Wellington, samen met mijn kinderen en vriendin, dat is iets wat ik vroeger niet deed. Dit is echt genieten"

Info: Momenteel staat Knokke Hippique nog op de agenda. Het team van dit evenement evalueert de situatie dagelijks.