"Het vertrek van Ehrens was puur Boelhouwer haar beslissing, de ruiters is niets gevraagd..."

"Het vertrek van Ehrens was puur Boelhouwer haar beslissing, de ruiters is niets gevraagd..."

Het NRC dagblad heeft een uitvoerig artikel gepubliceerd met beduiding tot het ontslag van bondscoach Rob Ehrens. Nadat paardensportbond KNHS half november bekend had gemaakt dat het contract van Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters, niet wordt verlengd, brak er een rel uit. ‘Ik ben gewoon afgeserveerd, het doet mij echt pijn’, vertelde hij in De Telegraaf. Tegen de Volkskrant zei hij dat hij na zestien jaar trouwe dienst ‘respectloos aan de kant’ was gezet. Niet eerder hadden hem signalen bereikt, zei hij, dat ruiters of de bond ontevreden waren over zijn werk.

"Het is te simpel om het onverwachte vertrek van Ehrens en de komst van de nieuwe bondscoach Jos Lansink af te doen als een rel. De wisseling staat symbool voor diepgaande veranderingen in de paardensport." Klinkt het.

Voor Ehrens was zijn vertrek een persoonlijk drama, erkent ook de paardensportbond, maar het zou beter zijn voor de sport. Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, weerspreekt dat de bondscoach nooit eerder met kritische geluiden geconfronteerd is. Haar voorganger Maarten van der Heijden zou meerdere keren met hem hebben besproken dat er zaken moesten veranderen. Een bewering die Ehrens nog altijd boos maakt.

Ruiters bevestigen de lezing van de bondscoach. Die werd in het ongewisse gelaten, zeggen zij. Maikel van der Vleuten heeft vaker meegemaakt dat collega’s zich tegenover hém beklaagden over Ehrens, maar die kritiek bereikte nooit de persoon die het betrof. „Ik wilde me er niet mee bemoeien”, zegt hij. „Ik vond dat ze oud genoeg waren om zich rechtstreeks tot hem te wenden.”


LEES HET VOLLEDIG ARTIKEL


bron: www.nrc.nl