Hessel Hoekstra: "Na Icoon was het even stil. Maar de nieuwe paarden geven me motivatie..."

Hessel Hoekstra: "Na Icoon was het even stil. Maar de nieuwe paarden geven me motivatie..."

Tijdens Jumping de Achterhoek tekende Hessel Hoekstra present. De ruiter uit Wierden heeft met zijn recent verkochte toppaard Icoon VDL een fantastische zomer op het allerhoogste niveau van de internationale springsport mogen beleven. Maar ook zonder Icoon blijft de talentvolle ruiter enorm gemotiveerd. “Ik heb heel veel mogen zien, heel veel ervaring op mogen doen en heel veel mogen leren tussen de grote mannen in,” blikt Hoekstra terug

“Maar de verkoop van Icoon zat er toch een keer aan te komen. Op een gegeven moment kun je geen nee meer zeggen. Het is misschien jammer dat ik niet een keer een wereldbekerwedstrijd kon rijden, maar dat hoort erbij. We hebben nieuwe paarden gekocht en dat geeft weer motivatie. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik deze paarden weer richting dat niveau krijg.”

 

Een concours als Jumping de Achterhoek past dan ook precies in het schema van Hoekstra en zijn nieuwe paarden. “Ik rijd hier bijna altijd op de tweesterren ’s winters en ik vind het een heel mooi concours. Het is heel sfeervol en het is echt een internationaal concours met die lichten, de VIP-tribune en het publiek. Die volle tribunes is toch wel iets aparts. Daar krijg je motivatie van. De paarden leren hier ook veel. Het is voor hun ontwikkeling belangrijk dat ze zo’n soort entourage niet alleen op drie-, vier- en vijfsterrenniveau zien, maar ook nu al eens een keer.”

 

Makkelijker oplossen

Dat Hoekstra en zijn nieuwe viervoeters al goed op elkaar ingespeeld zijn, bewees hij door niet alleen derde te worden in de medium tour finale, maar ook de éénsterren Grote Prijs om de Horse Power Factory Prijs te winnen met Kalie S (Carrera VDL x Hinault). Hoekstra beaamt dat alle ervaring die hij dit jaar heeft opgedaan waarschijnlijk bijdraagt aan zijn huidige successen. “Door de hoogte en de moeilijkheid van de parcoursen die je gereden hebt, kijk je nu toch anders naar een parcours,” legt hij uit. “Het ligt natuurlijk ook echt wel aan wat voor paarden je hebt. Als je een groepje heel fijne paarden hebt, dan ga je ook beter rijden. Afgelopen zomer zat ik echt in een flow en dan lukt alles. Ik denk dat ik daar nu nog van profiteer. Door de hoge en moeilijke rondjes die ik gereden heb en door de dingen die ik gezien heb, kan ik nu toch dingen makkelijker oplossen, denk ik.”


bron: Persbericht