Hessel Hoekstra: "Ik heb niet alle ervaring, maar we dichten elke kans die we hebben..."

Hessel Hoekstra: "Ik heb niet alle ervaring, maar we dichten elke kans die we hebben..."

Samen met Icoon VDL heeft Hessel Hoekstra op zondag zich laten opvallen in de CSIO5* Grand Prix van Falsterbo. “Dit is mooi!”, is Hoekstra enthousiast na afloop.

 “Het was een moeilijk parcours, ik heb natuurlijk niet alle ervaring en mijn paard ook niet. Daardoor liepen we tegen twee tijdfouten aan. Daar baalde ik eerst enorm van, maar daar verander ik niets meer aan. Dus in de tweede ronde kon ik niet beter dan gewoon 0 rijden.”

En dat deden zij opnieuw, ditmaal binnen de tijd. “Vlak na mij moest Andre Thiemen en die zette een hele snelle tijd neer. Daar reed iedereen zich op stuk en dat kwam mijn resultaat alleen maar ten goede”, lacht Hoekstra tevreden. Over zijn paard heeft hij niets anders dan lof. “Top, geweldig, hij is nog maar 9 jaar maar hij wil altijd 0 springen en doet super zijn best.”

Op de vraag hoe het is om zo in de flow te zitten sinds CSI Eindhoven dat zelfs een nominatie op de longlist voor het WK in Herning het resultaat is, antwoordt hij bescheiden. “Dat is echt heel bijzonder, maar ik dicht mijzelf geen kansen toe. Ik heb nog geen landenwedstrijd gereden, maar het blijft geweldig om op de lijst te staan. Voor nu krijgt Icoon eerst wat rust, hij heeft veel gesprongen en dan gaan we vervolgens een nieuwe planning maken.”

bron: KNHS