Harrie Smolders: "Zo'n kleine piste ... dat is de perfecte voorbereiding voor de Wereldbeker finale!"

Harrie Smolders: "Zo'n kleine piste ... dat is de perfecte voorbereiding voor de Wereldbeker finale!"

“Het was nog niet zo slecht,” reageert Harrie Smolders meteen na zijn podiumplaats in Parijs. “Ik had in de barrage een hele vlotte ronde. Maar was graag nog één plaatsje eerder gestrand in het klassement," lacht hij verder.

"Mijn plan was echt zo snel mogelijk gaan en de balken in de lepels houden. Ik had er wel een paar gezien, ik wist dat ik snel moest gaan." reageert Smolders. "Ik moet de replay even bekijken want ik weet niet meteen waar ik exact de tijd verloren ben tov. Victor. Monaco heeft redelijk wat knie-actie, dus de sprong verlies ik wat tijd terwijl die van Victor dichter bij de sprong blijft."

"Het is hier wel echt klein, de hindernissen komen echt heel snel. Maar dit was dan weer een goede voorbereiding op de wereldbeker finale." gaat Smolders verder. "Ik neem enkel Monaco N.O.P. mee naar Amerika. Die heeft van al mijn paarden momenteel de meeste routine. Hij is zowel goed in de jacht en kan de drie finalerondes makkelijk aan."

"Na de Wereldbeker finale zal ik het heel rustig aan doen met Monaco. Nadien hoop ik een landenprijsje mee te pikken en toe te werken richting het EK."

bron: Equnews