Harrie Smolders: "Don en ik hebben echt een relatie opgebouwd..."

Harrie Smolders: "Don en ik hebben echt een relatie opgebouwd..."

Harrie Smolders vormt al een tijd een onafscheidelijk paar met Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire). De Zangersheide hengst komt uit de fokkerij van  Guy De Schuymer en wordt sinds 2014 uitgebracht door Smolders. Het paar sprong reeds een impressionant palmares bijeen met verschillende podium plaatsen op vijfsterren Grand Prix's, een Nations Cup finale, een zilveren EK medaille en LGCT overwinningen. In 2014 omschreef Smolders Don al als "een paard uit de duizend..."

"Don is echt een de max in de ring," vertelt Smolders. "In de ring is hij voorzichtig en heeft een goede balans maar hij is ook een hengst met een eigen karakter, daarom moet je hem ook de baas blijven. Een echte hengst die een leider nodig heeft, anders deelt hij de lakens uit..."

"Eenmaal je zijn respect gewonnen hebt is hij echt controleerbaar en eenvoudig te sturen in de piste. Dan gaat hij door het vuur voor je," vertelt Smolders. "Zijn sterkste eigenschap is dat hij heel constant is..."

Een relatie om op te bouwen.

"Op het hoogste niveau moet je echt op elkaar kunnen bouwen. Die klik hebben we dan ook..." gaat Smolders verder. "Hij weet wat z'n job is en gaat ook zelf volledig op in de sfeer van de sport. Hij geniet ook zelf van een goede prestatie..."