Guillaume Canet: "Het duurde 20 jaar voor ik opnieuw wilde paardrijden..."

Guillaume Canet:  "Het duurde 20 jaar voor ik opnieuw wilde paardrijden..."

In Frankrijk is hij één van de meest populaire 'amateur' springruiters. Wereldwijd wordt hij geliefd omwille van zijn acteertalent op het witte doek, Guillaume Canet is een gepassioneerd ruiter / acteur, regisseur, enz. De Franse springruiter onthult zijn hippische perspectieven maar ook waarom hij even wegbleef van de paarden...

"Mijn eerste ruiter-ervaring dateert van mijn 12 jaar oud," vertelt Canet. "Op mijn 18 jaar oud blesseerde ik me enorm tijdens het paardrijden. Op dat moment  overwoog ik een carrière als acteur en besliste ik even weg te blijven van de paarden."

"De paarden werden even uit mijn geheugen gewist. Het duurde maar liefst 20 jaar voor ik opnieuw op een paard zou zitten." gaat Canet verder. "Ik wou niet meteen opnieuw rijden. Maar toen ik de film 'Jappeloup' draaide begon de microbe opnieuw te werken. Initieel wilde ik niet opnieuw rijden, maar toen ik plots opnieuw begon te springen... dat gevoel."

"Al die emoties die samenkomen als je in het zadel zit, dat is fantastisch. De relatie die je opbouwt met je paard. Ik hou ervan dat het geen exacte wetenschap is."

De kracht van paardensport.

Het mooiste? De combinatie van spanning, focus maar ook genot ...