Emma Bocken: "Je leert toch van ieder rondje dat je rijdt, ook door naar anderen te kijken.”

Emma Bocken: "Je leert toch van ieder rondje dat je rijdt, ook door naar anderen te kijken.”

Eén van de belangrijkste rubrieken van de eerste week van Jumping de Achterhoek kwam zondagmiddag op naam van Emma Bocken uit Weert. “Incaro is al best wel een tijdje goed in vorm,” vertelt Bocken.

“De eerste dag was hij foutloos in het 1.35m, maar toen hadden we een kleine miscommunicatie in de barrage. De tweede dag hadden we ervoor gekozen een rustig rondje te rijden. Hij sprong toen heel fijn en ontspannen. Dat was een goede voorbereiding voor de Grote Prijs. Hij sprong de eerste ronde direct al heel gemakkelijk.”

Het leereffect is belangrijk, vindt Bocken. “Je leert toch van ieder rondje dat je rijdt, ook door naar anderen te kijken.” Maar Bocken is momenteel één van de meest winnende jeugdamazones van Europa. Wat leer je dan nog als je zoveel wint? “Ieder rondje kan natuurlijk altijd beter,” lacht ze. “Ik kijk vaak mijn rondjes terug en zie dan wat er nog beter kan. Dat train ik dan thuis met mijn trainer en mama en we overleggen wat ik anders moet doen. Zo proberen we het dan de volgende keer wel goed te doen.”


Op de fiets

Bocken krijgt les van niemand minder dan oud-bondscoach Rob Ehrens en Sally Amsterdammer en wordt daarnaast begeleid door haar moeder Jenny. Kleine details die beter kunnen in haar rijden ontgaan dit drietal niet snel. Zo probeerde Bocken tijdens Jumping de Achterhoek haar linkerhand in het gareel te krijgen. “Ik houd mijn linkerhand iets te veel alsof ik op de fiets zit, plat dus. Dan ben ik minder sterk in m’n hand. Ik moet proberen die hand recht omhoog te houden zodat ik meer controle kan houden in de ring,” legt ze uit. En lukte dat in Vragender? “Ja, het was al een stuk beter dan de vorige keer.”

 

Olympische Spelen

Bocken is trots op haar paarden en haar succesvolle Children- en Juniorentijd, maar ze heeft nog voldoende dromen en doelen. “Ik ben heel trots op ons eigen gefokte paard Kadessa Z (v.Harley VDL) die ik zelf heb opgeleid en dit jaar op het EK en landenwedstrijden heb gereden, maar ook op de andere paarden die goede resultaten hebben neergezet en zich goed hebben ontwikkeld. Ik zou graag volgend jaar mee willen rijden op het NK en EK Junioren. Dat is mijn laatste jaar bij de Junioren. En dan zou ik heel graag nog een keer op de Olympische Spelen of een WK willen rijden.”


bron: Persbericht / F. © Digishots