Edwin Hoogenraat: "Onze jeugd zorgde voor een fantastische afsluiter!"

Edwin Hoogenraat: "Onze jeugd zorgde voor een fantastische afsluiter!"

De Children en de Junioren hebben onder leiding van Edwin Hoogenraat de CSIO Youth finals in Peelbergen gewonnen. Een fantastische afsluiting van het seizoen met de beste landen aan start. De Young Riders eindigden net naast het podium, de pony-equipe werd zevende in de finale. “We hebben een heel goed seizoen gehad met de jeugd, maar dit was echt een fantastische afsluiting”, is de enthousiaste reactie van bondcoach Edwin Hoogenraat.

De junioren wonnen de eerste ronde en de finale van de FEI CSIO Youth final. Daarvoor hoefde Nick Nanning met Bandia niet eens aan start te komen. “Dat was niet eens nodig. We waren na drie combinaties al niet meer in te halen”, kijkt Hoogenraat tevreden terug. “Er stond veel te springen. Ze reden echt geweldig.” 

“Bij de Children stond een reële proef met hindernissen op een hoogte van 1.35m”, begint Hoogenraat. “Wij hebben paarden met veel vermogen en ruiters met veel ervaring. Er waren heel veel nullers. Gelukkig zijn mijn ruiters mentaal best sterk en hielden ze hun koppie er heel goed bij. Met drie nulrondes wonnen we de wedstrijd. Echt fantastisch.”

Edwin Hoogenraat kijkt tevreden terug: “We hebben een heel succesvol seizoen gehad. En dit was een fantastisch slot hier in Peelbergen in de CSIO Youth Finals.”

bron: KNHS.nl