Daniel Deusser: Corona zal nog lang een impact hebben

Daniel Deusser: Corona zal nog lang een impact hebben

In een reactie aan het Franse medium, Grand Prix Replay heeft Daniel Deusser zijn visie op de post-Corona periode weergegeven alsook de impact op de paardensport. De Duitser is zich bewust dat de gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. "We maken ons allemaal zorgen over de toekomst, want deze crisisperiode gaat een kettingreactie veroorzaken. Wat er het komende jaar gaat gebeuren, heeft een zware impact op de jaren die volgen."

Deusser benadrukt in het interview dat niet alleen de sport maar ook de handel getroffen is door de pandemie. "Het is ingewikkelder om handel te drijven, omdat internationale klanten de paarden niet kunnen komen bekijken vanwege reisbeperkingen,” Dit heeft financiële gevolgen voor de stal. "De uitgaven blijven quasi gelijk, de inkomsten liggen een pak lager."

Toch blijft hij sportief zijn best doen en ligt ook de focus op de volgende Olympische Spelen. In zijn selectie kiest hij voor routiniers; Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek TN). "Ze hebben allebei veel ervaring. We kennen elkaar heel goed en vormen een goed team."

bron: Equnews/Grand Prix