Corona-blog met Annelou de Man: "Onze focus ligt nu vooral op het vergroten van het aanbod"

Corona-blog met Annelou de Man: "Onze focus ligt nu vooral op het vergroten van het aanbod"
Deze week is het aan Annelou de Man om ons een inkijk te geven in haar Corona-leven als immomakelaar en amazone. "Vandaag is voor mij een vrije dag".

Vandaag is het Hemelvaart en is ons kantoor gesloten. Maar het is geen probleem om toch nog even een blog te schrijven voor je, er is namelijk zoveel te vertellen! Ik zal je mijn persoonlijke programma met het rijden van de paarden én een lekkere barbecue besparen ;-).

`Op dinsdag schreef ik al over de impact die het corona-virus heeft op de huizenmarkt. We zijn erg blij dat het tot nu toe voor ons meevalt en dat we de afgelopen weken veel huizen hebben verkocht. Waar in veel media direct geschetst werd dat de huizenmarkt hard geraakt zou worden bewijzen de cijfers nu het tegendeel. In de maand april, de eerste maand waarin de beperkende maatregelen volledig van kracht waren, is het zo slecht nog niet gegaan. In onze regio (Eindhoven, Helmond en 14 omliggende gemeenten) werden in april 579 woningen verkocht. Dat zijn er 31 minder dan in april 2019, een daling van 5%. Dit zocht eigenaar Pieter van Santvoort uit voor zijn blog.

Onze focus ligt nu vooral op het vergroten van het aanbod. We zijn altijd op zoek naar nieuwe panden in de verkoop en deze zoektocht gaat ook in deze intelligente lock-down gestaag door. Dat gaat nu wel wat anders dan voorheen. Waar Dirk van Santvoort eerst veel op evenementen en concoursen te vinden was en potentiele verkopers sprak is dat nu natuurlijk helemaal anders. En de verwachting is dat dit natuurlijk voor de directe toekomst ook niet gaat veranderen. We moeten er dus voor zorgen dat we onze klanten op een andere manier bereiken. We zien veel vraag naar betaalbare huizen waar mensen paarden bij huis kunnen houden. Want laten we eerlijk zijn, er is niets fijner dan je viervoeters in de buurt te hebben. Er zijn dus nog genoeg uitdagingen, maar voor nu mogen we bij van Santvoort Landelijk Wonen absoluut niet klagen.

Dit was het voor vandaag, ik ga nu genieten van een heerlijke zomerse avond! Een fijne afsluiting aan het einde van een vrije dag. Morgen heb ik een afspraak met mijn Van Santvoort Advies collega, ik ga je laten weten waar we het over gaan hebben!