Corona-blog met Annelou de Man: "Ondertekeningen vinden nu plaats op 1,5 m afstand maar het blijft een feestelijk moment!"

Corona-blog met Annelou de Man: "Ondertekeningen vinden nu plaats op 1,5 m afstand maar het blijft een feestelijk moment!"

De voorbije weken wisten verschillende ruiters ons te verrassen met druk gevulde dagen op stal. Maar hoe verloopt de dag van een hippisch vastgoed expert? Annelou de Man geeft een inkijk bij van Santvoort Landelijk wonen.

Ik hoor van mijn collega’s die op kantoor zijn dat deze week de telefoon roodgloeiend staat. Omdat ik alleen op maandag op kantoor werk merk ik daar niet zo veel van, maar ik ben blij dat iedereen het druk heeft! We zijn natuurlijk allemaal extra voorzichtig. Er blijft grote zorg voor ziekte en besmetting, maar ook lijkt iedereen aan deze situatie te wennen.

Bij van Santvoort Landelijk Wonen zijn we gespecialiseerd in hippisch vastgoed en daarom hebben alle collega’s ook een grote persoonlijke affiniteit met de paardensport. Ondanks dat het voor onze business niet zoveel zal uitmaken, zijn we blij dat we weer met paarden op ander terrein mogen trainen. Voor alle ondernemers is het fijn als we weer wat vrijer kunnen bewegen. 


De agenda van makelaar Dirk van Santvoort zit komende weken vol met afspraken. Vandaag is hij onderweg in de rol als aankoopmakelaar. Hij adviseert kopers over de aankoop van een hippische accommodatie. Vaak kijkt hij toch net iets anders dan de kopers naar het pand. Liggen de rijbanen binnen het bouwvlak en is er een bodemonderzoek nodig? Daarnaast bekijken ze samen of de nieuw op te zetten activiteiten binnen het bestemmingsplan passen en hoe het zit met het onderhoud van de accommodatie. Hij kijkt totaal objectief naar de aankoop, dat is een fijne gedachte voor de kopers.

Ook op kantoor is het vandaag een bezige bedoening. Er wordt een voorlopig verkoopcontract getekend, waarbij de kopers alleen nog een definitieve go op hun financiering moeten krijgen. Maar de verwachting is dat dit allemaal goed gaat komen. De ondertekening vindt plaats op anderhalve meter afstand en we schudden geen handen om de kopers en verkopers te feliciteren. Maar alsnog is dit natuurlijk een feestelijk moment.

Vanavond is voor mij weer een paarden-avond en ga ik aan de slag met wat jonge paarden. We hebben een aantal driejarigen op stal die we aan het beleren zijn, daar is nu mooi de tijd voor. Voorheen waren mijn avonden vaak vol gepland met vergaderingen en afspraken. Sinds de corona-crisis doen we veel van deze overleggen digitaal. Ondanks dat ik het samenzijn wel mis, is het toch ook lekker dat ik elke avond naar stal kan. Dat was voorheen wel anders. Morgen is het Hemelvaart en is het kantoor gesloten, maar ik heb nog wat leuke feitjes over de huizenmarkt opgezocht waar ik je morgen over ga bijpraten!