Corona-blog met Annelou de Man: "Het corona-virus heeft ook zijn positieve punten"

Corona-blog met Annelou de Man: "Het corona-virus heeft ook zijn  positieve punten"

Deze week was Annelou de Man onze gastblogster van dienst. Vandaag geeft ze ons voor de laatste keer een inkijk in haar quarantaine-leven! 

Als ik één positief puntje van het corona-virus mag noemen is het voor mij toch wel de tijd die ik bespaar met reizen. Waar ik voorheen altijd in de auto zat onderweg naar afspraken, werk ik nu vooral vanuit mijn eigen kantoor. Het scheelt me enorm veel tijd en ik merk dat meetings een stuk productiever zijn. Vandaag werk ik dus ook vanuit huis, maar via Skype zijn mijn collega’s dichtbij. Naast de makelaardij hebben we binnen van Santvoort Landelijk Wonen ook een Advies-groep. Zij weten alles van bestemmingsplannen, vergunningen, locatiekeuze en regelgeving. Vandaag bespreek ik met mijn collega Antoinet wat de ontwikkelingen zijn voor Van Santvoort Advies en wat we kunnen bijdragen met marketing. In april hebben we de Vergunnings-check gelanceerd waarbij je gratis een check kunt laten uitvoeren op verschillende vergunningen. Bijvoorbeeld over de vergunning Wet Natuurbescherming, milieumelding, of de activiteiten binnen het bestemmingsplan passen en de huisvesting van grooms op het bedrijf. Een bezigheid die voor de meeste ondernemers niet zo aantrekkelijk is. Maar Antoinet doet het graag.Samen bespreken we de onderwerpen voor mijn blog op de website waar ik de komende maanden over ga schrijven. Zo wil ik je in begrijpelijk taal meenemen in de ingewikkelde materie van regelgeving en vergunningen. Op onze website schrijven we iedere maand een blog waarin we een onderwerp toelichten. Het is voor veel ondernemers nu ook de tijd om zich te verdiepen in de mogelijkheden van uitbreiding of aanpassingen. Kunnen we een extra buitenbaan aanleggen of mogen we paddocks maken? Voor zulke grote veranderingen is er veelal een vergunning nodig en daar hebben mijn Van Santvoort Advies collega’s het extra druk mee de afgelopen weken.

Geen vrijdagmiddagborrel vandaag (net als de afgelopen maanden), maar met een weekend mooi weer in het vooruitzicht is dat niet zo’n probleem. Schrijven voor EquNews deze week was zo voorbij en ik wil jullie dan ook bedanken voor de leuke reacties die ik heb gekregen. Stay healthy en geniet van het weekend!