Christophe Ameeuw: "De (paarden)wereld was in overdrive, nu zullen we ons moeten aanpassen."

Christophe Ameeuw: "De (paarden)wereld was in overdrive, nu zullen we ons moeten aanpassen."

Christophe Ameeuw  was de eerste organisator die de gevolgen van de Corona-crisis voelde. Ameeuw moest noodgedwongen in februari de Longines Masters in Hong Kong afblazen. In een interview met Horsesdaily vertelt Ameeuw over de les die de coronacrisis ons leert. "De wereld gaat veranderen. Het is aan ons om een plaats voor onszelf te maken in de nieuwe wereld die er aan komt."

Ameeuw haalt aan dat de eerste les die we moeten  leren is dat de paardensport fragiel is. "Wij als organisatoren, geloofden dat niets ons kon raken of kon stappen. En toch.. Niets kan ooit als vanzelfsprekend worden beschouwd en deze crisis brengt ons tot de conclusie dat het evenementen-systeem – en meer in het algemeen het geglobaliseerde wereldsysteem – systemen zijn die ons teveel hebben laten leven en doen, waardoor het erg kwetsbaar is."

In een tweede punt spreekt de Belg over nederigheid. "COVID heeft ons nederigheid geleerd. "De wereld gaat veranderen. Het is aan ons om een plaats voor onszelf te maken in de nieuwe wereld die er aan komt"

Als laatste les haalt Ameeuw aan dat elke crisis een kans is. Hij verwijst daarbij naar het Mandarijn waar crisis ook kans betekent. "We moeten profiteren van deze crisis om onszelf opnieuw uit te vinden, te reorganiseren, onszelf te structureren om een veel steviger model te vinden."

bron: Persbericht