[CHI Genève] Martin Fuchs: "Als Zwitser is het altijd heel bijzonder om deel te nemen aan een Major voor mijn thuispubliek"

[CHI Genève] Martin Fuchs: "Als Zwitser is het altijd heel bijzonder om deel te nemen aan een Major voor mijn thuispubliek"

Genève, 29 november 2023 – Het Concours Hippique International de Genève (CHI Genève) zal 's werelds beste springruiters verenigen in de thuisstad van de Presenting Sponsor van de show, Rolex. Voor het eerst gehouden in 1926 is het tien keer uitgeroepen tot het beste indoor springevenement. Het evenement vindt plaats in de Palexpo Arena en omvat twee van de meest verwachte competities van het seizoen: de Rolex International Jumping Riders Club (IJRC) Top 10 Finale en de Rolex Grand Prix, de laatste Rolex Grand Slam of Show Jumping Major van 2023. 

De show bereikt zijn hoogtepunt op zondag 10 december met de Rolex Grand Prix, een wedstrijd bekend om zijn uitdagende parcours in een van 's werelds grootste indoor paardensportarena's. Tot nu toe hebben zes Rolex-ambassadeurs deze prestigieuze kroon gewonnen, hun succes het resultaat van precisie, moed en atletisch vermogen van zowel paard als ruiter.

Zwitserse ruiter en Rolex-ambassadeur Martin Fuchs is de enige ruiter die achtereenvolgens de Rolex Grand Prix bij het CHI Genève heeft gewonnen, in 2019 en 2021 (het evenement werd niet gehouden in 2020). Na zijn spectaculaire overwinning in de CPKC 'International' Grand Prix, gepresenteerd door Rolex, op het CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament in september, keert Fuchs terug naar Genève als levende mededinger voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping.

Vooruitkijkend naar zijn thuis-Major, merkte Fuchs op: "Rolex heeft samengewerkt met vier van de beste shows ter wereld en heeft een uitstekende serie gecreëerd. Deelnemen aan het CHI Genève is altijd ongelooflijk, en winnen in 2019 en 2021 gaf een buitengewoon gevoel. Als Zwitser is het altijd heel bijzonder om deel te nemen aan een Major voor mijn thuispubliek. De supporters zijn geweldig en vooral ondersteunend voor mij en Steve Guerdat."

Guerdat is een van de andere Rolex-ambassadeurs die hebben gezegevierd in de Grand Prix op deze uitzonderlijke locatie, die meer dan 43.000 gepassioneerde paardensportfans verwelkomt gedurende de vijf dagen van de competitie. De Zwitserse ruiter komt naar Genève als continentaal kampioen, na individueel goud te hebben gewonnen op het FEI Jumping European Championship in september.

Drievoudig winnaar van de Rolex Grand Prix bij het CHI Genève (2006, 2013, 2015) voegde Guerdat toe: "De omvang van de arena en de faciliteiten in CHI Genève maken de show zo uniek. De organisatie verloopt naadloos, wat ten goede komt aan paarden en ruiters. De show is doordrenkt van geschiedenis en herinnert ruiters eraan terug te kijken op de groei en ontwikkeling van de paardensport. De show heeft zeker een ziel, en dat blijft heel uniek. De vrijwilligers en hun toewijding aan de show maken de hele ervaring ongelooflijk speciaal. De Rolex Grand Slam of Show Jumping is buitengewoon prestigieus, het heeft de paardensport naar een ander niveau getild, en niet alleen voor de ruiters – het stelt een breder publiek in staat evenementen bij te wonen en heeft geleid tot ongekende interesse."

Rodrigo Pessoa, de langst dienende equestrian Testimonee van het merk en een van de eerste winnaars van de Rolex IJRC Top 10 Finale, zei: "Het winnen van de Rolex IJRC Top 10 Finale heeft dezelfde betekenis als een overwinning bij de Majors, of een kampioenschap. Ruiters zijn zich het hele jaar bewust van hun rangschikking, zodat ze deel kunnen uitmaken van de exclusieve groep ruiters die deelnemen aan de finale. Rolex ondersteunt de finale sinds het begin en dat heeft geleid tot een prestigieuze en exclusieve competitie."




Bron: Persbericht
F. ©: Rolex Grand Slam / CHI GENEVA