Bram Chardon: "Dat eerste balletje was misschien wel mijn fout..."

Bram Chardon: "Dat eerste balletje was misschien wel mijn fout..."

Na een spannende strijd in de Wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Genève moest Bram Chardon (Den Hoorn) genoegen nemen met de derde plaats, achter winnaar Boyd Exell uit Australië en de Belg Glenn Geerts.

“Die eerste bal was misschien de fout van een van mijn paarden, hij had me een beetje kunnen helpen, maar daarna was het gewoon mijn eigen fout", geeft Chardon jr. ridderlijk toe. “Er was geen reden voor paniek na die eerste bal, want ik zat qua tijd heel erg goed, maar ik ging alles of niets rijden en dat had ik niet moeten doen. Maar dit span is fantastisch, er zit heel veel snelheid in, dat heb ik wel weer gemerkt gisteren en vandaag.”

Boyd Exell startte 12 keer in Genève en kon zonndag zijn twaalfde overwinning laten bijschrijven. Na de eerste dag besloot de Australische Wereldkampioen één van zijn voorpaarden te wisselen: “In dit parcours ging het niet om snelheid, dus besloot ik om mijn relatief nieuwe voorpaard Orias te sparen en een van mijn ervaren voorpaarden in te zetten. Ik wist dat ik me niet kon veroorloven om fouten te maken en deze beslissing pakte goed uit", aldus Exell.