Belgische federatie niet akkoord met afgelasting EK jeugd

Belgische federatie niet akkoord met afgelasting EK jeugd

In een persbericht laat de Belgische ruitersport federatie weten niet akkoord te gaan met de beslissing van het FEI om het EK jeugd af te gelasten.  KBRSF betreurt het u vandaag te moeten informeren over de beslissing die op vrijdagavond op de laatste dag van de Bestuursvergadering van FEI werd genomen, met name dat het Europees Kampioenschap Jumping voor de jeugd in 2020 niet zal doorgaan.

Ter verantwoording van haar beslissing verwijst FEI naar “het vermijden van risico’s voor atleten en paarden”. Echter, eerder deze maand werd reeds beslist dat het Europees Kampioenschap Dressuur voor de Jeugd wel zou kunnen plaatsvinden. Het standpunt van KBRSF is dat noch de dressuurjongeren, noch de springjongeren risico lopen door deel te nemen aan een Europees Kampioenschap en dat beiden dezelfde beslissing verdienen.

De Jumping jeugd is de afgelopen maanden zeer actief in training gebleven en begint nu weer aan de competitie, zodat ze eind augustus klaar zijn om deel te nemen aan een groot kampioenschap.

KBRSF en de hippische gemeenschap zijn ervan overtuigd dat in deze moeilijke en onzekere periode de herstart van de sport een zegen is voor iedereen die bij onze sport betrokken is. Aangezien er verschillende kandidaten zijn om de Europese Jeugdkampioenschappen te organiseren, zou dit een geweldige kans zijn om onze jeugd wat perspectief te bieden voor de rest van het seizoen.

Daarom werd er vanuit KBRSF een brief gestuurd naar FEI waarin vragen om deze beslissing te herzien. Van iedereen wordt veel flexibiliteit verwacht, dus laten we die lijn doortrekken om onze jeugd en onze sport op de eerste plaats te zetten!