Het aftellen is begonnen voor de 44e P.S.I. Veiling!

Het aftellen is begonnen voor de 44e P.S.I. Veiling!

Met nog maar een paar dagen te gaan, bereikt de anticipatie voor de 44e P.S.I. Veiling zijn hoogtepunt: De 25 dressuur- en 25 springpaarden gaan onder de hamer op zaterdag 9 december 2023 in het P.S.I. Veilingcentrum in Ankum, Duitsland. In voortzetting van de P.S.I. tradities komt de lichting jonge rijpaarden dit jaar opnieuw uit de unieke, zeer succesvolle fokfamilies van de Lewitz- en Osthoff-studs van Paul SchockemoĢˆhle en Hof Kasselmann. Details en video's van de collectie zijn nu online beschikbaar op psi-auktion.de.

Kampioenen uit de beste genenpoelen

Vier kampioenen staan klaar voor potentiƫle kopers van de springcollectie: CONTHARGO PS door Conthargos, CHACANDRO FLY PS door Chacfly PS, VENDIGO door Van Gogh en CASANINA door Casallco laten het hart van kenners sneller kloppen. De bloedlijnen van deze veilingkandidaten en hun medekandidaten hebben al talloze internationaal succesvolle sportpaarden voortgebracht. Onder de dressuurkandidaten zijn er ook veel hengsten en moederlijnen die al hebben uitgeblonken in de grote arena of het publiek hebben gecharmeerd tijdens de P.S.I. Veiling. Ulli Kasselmann enthousiasmeert: "Tot op de dag van vandaag blijven we ons unieke concept van het fokken van de beste jonge dressuur- en springpaarden verfijnen en perfectioneren, ze selecteren voor de P.S.I. en ze dan in de juiste handen plaatsen. Paul en ik zijn trots om u de collectie van dit jaar te presenteren."

Motivatie door kampioenssucces

"P.S.I." - drie letters die niet alleen staan voor 's werelds grootste privĆ©paardenveiling, maar al meer dan 40 jaar synoniem zijn met sportpaarden van de hoogste kwaliteit. De individuele en leeftijdsgerichte opvoeding en training van de jonge paardenatleten door het ervaren personeel en ruiters in Lewitz, Osthoff, MuĢˆhlen en Hagen leggen de basis voor een succesvolle toekomst in de sport. "Tien procent van de paarden die hebben deelgenomen aan de laatste Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen zijn geboren in de Lewitz. Dit is een groot foksucces en natuurlijk een geweldige motivatie voor ons," voegt Paul SchockemoĢˆhle toe.

Live presentatie van de dressuurpaarden

De langverwachte jaarlijkse openingspresentatie van de P.S.I. dressuurcollectie vindt plaats op zaterdag 2 december om 18.00 uur. De 25 geselecteerde dressuurpaarden worden zowel aan de hand als onder het zadel getoond - een geweldig inzicht in de training en ontwikkeling van de individuele kandidaten. Een live stream van de presentatie is beschikbaar op de website psi-auktion.de.

P.S.I. Service en testmomenten

GeĆÆnteresseerden kunnen tot aan de veilingdatum nog steeds een afspraak maken voor een proefrit in Ankum of MuĢˆhlen. Het P.S.I. verkoopteam staat altijd klaar om u op elk moment te helpen het juiste paard te kiezen. Uniek voor P.S.I.-klanten is ook het uitgebreide servicepakket, dat individueel kan worden aangepast aan de wensen van de klant, van de initiĆ«le verzekeringsdienst tot de specifieke verdere training van het veilingpaard. Het podium is dus gezet en de anticipatie voor de komende veiling is tastbaar. Wanneer deze 50 opmerkelijke kandidaten op 9 december de veilingring in Ankum betreden, zal de paardenwereld reikhalzend uitkijken naar het vervolg van weer een hoofdstuk in de geschiedenis van Performance Sales International - Succes gemaakt door P.S.I. gaat door.