[HENGSTENSPOTLIGHT] El Barone 111 Z: Vermogen en kwaliteit verenigd!

[HENGSTENSPOTLIGHT] El Barone 111 Z: Vermogen en kwaliteit verenigd!

Wij zijn zeer verheugd dit jaar El Barone 111 Z terug op stal te hebben en daarmede dagelijks vers beschikbaar voor de fokkers. El Barone 111 stond als vier- en vijfjarigen bovenaan in de Belgische Hengsten Competitie en als 6-jarigen eindigde hij als 2de in het eindklassement. Als 7-jarigen werd hij opnieuw tweede in de overall standings en startte hij zijn internationale carrière. Malin Baryard-Johnsson werd de nieuwe ruiter van El Barone 111 in 2021. Samen behaalden ze resultaten tot internationale 5* 160-niveau voordat Jens Fredricson de teugels overnam.

El Barone 111 Z beschikt over een enorm springvermogen gecombineerd met eenspectaculaire techniek. Zijn sterke galop en scherpte gecombineerd met zijn verlangen altijd foutloos rond te springen maken hem tot een modern sportpaard. 


Nakomelingen bevestigen


Zijn eerste nakomelingen breken op dit moment door op internationaal niveau. Met name opvallend is het aantal goedgekeurde zonen met maar liefst 14 gekeurde nakomelingen ingeschreven in stamboeken in heel Europa. In 2023 stonden er maar liefst 12 zonen van El Barone 111 Z aan de start van de 2de fase van de BWP hengsten keuring: een absoluut record en een heel duidelijk teken dat hij zijn kwaliteit en gezondheid doorgeeft aan zijn nakomelingen!

Zijn oudste en waarschijnlijk meest bekende gekeurde zoon is Extreme 111 Z, mede ook door zijn zeer overtuigende optredens in de Hengsten Competitie voor 6-jarigen van dit jaar, waar hij net als zijn vader 2de eindigde in het eind klassement.

Stamboom


Zijn vader Emerald behoeft geen introductie. Zijn moeder Naktibro sprong succesvol op 150-niveau en is de zus van twee goedgekeurde hengsten, waaronder Guidam Sohn.
Zijn moedersvader Libero H was met Jos Lansink in het zadel zeer succesvol in de sport en is tevens zeer succesvol met zijn nafok. In de derde generatie zit de bekende fokhengst Zeus, die talloze topsportpaarden en goedgekeurde hengsten naliet.


El Barone 111 is dagelijks vers beschikbaar en is goedgekeurd bij SWB, BWP, SF en Zangersheide. Hij is vrij van WFFS.

Bij El Barone 111, en alle andere hengsten van AS111, krijgt u een levend veulen garantie. Voor meer informatie over El Barone 111 Z.
Meer info over de andere hengsten van The Home of Talent Stallions AS111 zie https://as111.be/nl/stallions